Træning Af Koncentrationsevner

Kniber det med at holde koncentrationen i længere tid, så kommer der i den følgende tekst  gode

Uploaded af brainfitness.dk d. 13. January 2022
Billede af: Pixabay, silviarita

Kniber det med at holde koncentrationen i længere tid, så kommer der i den følgende tekst  gode råd til, hvad du kan gøre. Dette kan bruges i mange tilfælde, om det er arbejdsrelateret eller om det bare gælder om at holde fokus på lektierne, der skal laves til i morgen.

1. Lav en plan - tidsplan

Har du mange lektier eller mange arbejdsopgaver, kan det blive meget mere overskueligt, hvis det bliver skrevet ned og sat i orden. Dette kan også give et overblik over, hvad der skal laves først.

Man kan i sådan en plan også skifte mellem det lidt sjovere ting og tage en af de kedelige ind imellem og også lægge pause ind.

2. Tidsrøverene

Også kaldet overspringshandlinger. Lige pludselig får man lyst til at gøre rent, læse almindelige bøger eller lege udenfor, hvilket man ellers ikke plejer at ville. Eller også skal man lige tjekke, om der er sket noget på de sociale medier, selvom man tjekkede den for få minutter siden.

Selvom det er fristende, så bliver dine opgaver ikke lavet af den grund og træningen her er, at du skal lægge det hele væk og have det rigtige fokus på det aktuelle.

3. Mindfulness

Mindfulness hjælper mange med at finde et fokus på, hvor man er lige nu og styrke ens fokus. Inspiration til dette, kan man finde mange steder på nettet.

4. Hold pause og sov nok

Hjernen og kroppen har brug for pauser. Man siger gerne et kvarter, men det kan svinge. Igen skal du finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig, uden at overspringshandlingerne tager over.

Herunder er søvn også vigtigt, da din krop og hjerne her får lov til at koble helt fra.

Sidens tekst var skrevet med støtte fra Perlen Odense. Her kan du eksempelvis købe Sif Jakobs ørering, og meget meget andet. Vha. Perlen Odense overlever denne hjemmeside.