Hvordan Koncentrerer Man Sig?

Den officielle definition af koncentration er:'samling af ens opmærksomhed eller fokus på noget best

Uploaded af brainfitness.dk d. 31. October 2022
Billede af: Pixabay, PublicDomainPictures

Den officielle definition af koncentration er:

'samling af ens opmærksomhed eller fokus på noget bestemt'

Jeg ved eksempelvis med garanti, at min koncentration bliver brugt fuldt ud, hvis jeg glemmer tid og sted og er meget optaget af det, jeg laver. Det gør jeg eksempelvis, når jeg læser bøger, lægger puslespil eller hækler, især hvis det er noget, jeg gerne vil være færdig med.

Koncentration kan også altid vise sig forskelligt og også på forskellige tidpunkter, hvor man måske ikke lige regner med det. Nogle gange skal man også koncentrere sig, selvom man egentlig ikke gider, men man har en deadline, der skal opfyldes. Og det er jo ikke særlig godt, hvis man ikke når sine opgaver til tiden.

Rent praktisk foregår koncentration på den måde, som definitionen også siger - du har rettet din opmærksomhed mod noget og du har ikke fokus på noget andet, end det du sidder med.

I øjeblikket har jeg en dårlig vane med at sidde og kigge på min telefon, når jeg ser noget, jeg faktisk gerne vil se i fjernsynet. Her er jeg ikke koncentreret, da jeg ikke har fokus på det, jeg oprindelig gerne ville lave. Og på den måde misser jeg faktisk også det, som der bliver vist, fordi jeg ikke har fokusset det rette sted.

Det indhold du læser i dette du lige læste, er lavet med økonomisk support fra Perlen Odense. Der kan du købe et sortiment fra Pico smykker. Derfor er dette du lige læste markeret.