Hvordan Fokuserer Man?

Nogle ting kan være svære at holde koncentration til end andre, men hvordan opnår man det bedste fok

Uploaded af brainfitness.dk d. 04. August 2021
Billede af: Pixabay, Free-Photos

Nogle ting kan være svære at holde koncentration til end andre, men hvordan opnår man det bedste fokus, hvis du virkelig har brug for den? Det vil jeg forsøge at gøre dig klogere på i den følgende tekst.

Her er tre tips:

Gør én ting af gangen

Hvis man har for mange ting igang samtidig, kan det være svært at holde ens fokus, da hjernen kører på højtryk for at huske det hele. 

Det kan her være godt have have papir og blyant i nærheden, så du kan lave en liste med de ting, du skal lave. Herefter kan du tage dem enkeltvis og samtidig ikke glemme noget, hvis der skulle komme noget andet op i mellemtiden.

Fjern forstyrrelser

Denne er nok mere individuel, da der er nogen, der godt kan arbejde, hvis der er musik, folk omkring én eller andet, som ligesom giver noget baggrundsstøj, uden at det er for meget. 

Men med fjern forstyrrelser er mere, at du måske skal ligge telefonen væk, sørge for at sidde i din egen boble og prøve ikke at sidde med bedste veninde i lejligheden eller på cafeen, hvis I ikke kan lade vær med at snakke sammen. Det kan selvfølgelig være svært, men det hjælper i mange tilfælde.

Led dig selv til det, du vil

Forsøg altid at få dine mål sat op og sæt en tidslinje for, hvornår det forskellige skal være færdigt. På den måde sætter du dig selv en deadline og det hele bliver ikke udskudt hele tiden.

Og som den vigtigste ting! Så husk endelig at belønne dig selv. Pauser og hyggelige stunder er vigtige, da man ellers kan køre sig selv helt ned.

Dette indlæg er udarbejdet med økonomisk støtte fra Perlen Odense. Hos Perlen Odense kan du købe blandt et stort og flot udvalg af smykker produkter. Tak til Perlen Odense, det betyder meget for os.