Hvad Er Godt For Hjernen?

Lige som alt andet i vores kroppe skal hjernen også holdes ved lige, hvis den skal fungere optimalt

Uploaded af brainfitness.dk d. 05. February 2021
Billede af: pixabay / geralt

Lige som alt andet i vores kroppe skal hjernen også holdes ved lige, hvis den skal fungere optimalt igennem livet.

Rigtig kost, motion og søvn er lige så vigtigt for hjernen som det er for resten af kroppen, uanset om man er mand eller kvinde spiller kosten, motionen og søvnen en stor rolle, når hjernen skal holdes i gang.

Udover sund og afbalanceret kost skal hjernen bruge essentielle fedtsyrer og antioxidanter,  fedtsyren findes bland andet i hørfrø og i fiske- og olivenolie. 

Antioxidanter kan findes i kraftig farvet grønt og frugt (fx. gulerødder og spinat), og findes også i store mængder i valnødder. 

Motion er godt for kroppens nerveceller og hjernecellerne, derudover så forbedre motion kredsløbet hvilket er rigtig godt for hjernen da den har brug for meget mere blodtilførsels end andre organer. Motion kan blandt andet nedsætte chancen for demens, blodpropper og andre livsstilssygdomme.

Motion også godt for det giver en naturlig træthed der medføre til en god søvn. Søvn er godt da det ligesom afgifter hjernen efter en hel dag hvor hjernen er overfyldt med signalstoffer.

En general formel på hvad der er godt for hjernen er at holde den i gang. Træn din hjerne, udfordre den med noget nyt dagligt og vær nysgerrig gennem hele dit liv. 

Denne artikel er lavet på baggrund af økonomisk hjælp fra Perlen Odense. Her kan du eksempelvis købe Pernille Corydon, og meget meget andet. Derfor er denne artikel ikke upartisk.