Er Sudoku Godt For Hjernen?

Sudoku og kryds og tværs. Begge dele siges at være godt for hjernen, men er det godt for din hjerne?

Uploaded af brainfitness.dk d. 05. November 2020
Billede af: Pixabay

Sudoku og kryds og tværs. Begge dele siges at være godt for hjernen, men er det godt for din hjerne? Er sudoku godt for hjernen? Det kommer meget an på, hvem man spørger. For der er ingen videnskabelige beviser på, at det er godt for hjernen.

Sudoku træner din hjerne i at se sammenhæng og mønstre, men det er ikke noget, der hjælper din hjerne til at huske bedre. Du kan derfor godt blive rigtig god til sudoku, uden at du kommer til at huske bedre af det.

Motion i stedet for sudoku

Mens det ikke kommer som en overraskelse, at god søvn og ordentlig kost spiller en rolle i forhold til din hukommelse, så spiller motion faktisk også en væsentlig rolle her.

Når du løber eller motionerer på en anden måde, så produceres stoffet dopamin. Netop dopamin gør, at du kan huske bedre, da det gør din hukommelsesetablering mere effektiv. Det sker ikke for din hjerne, når du laver sudoku.

Der har derfor været flere forskere ude i forskellige medier og påpege, at du bør motionere mere for at styrke din hjerne og din mentale tilstand.

Der er dog det lille men... At du holder dig skarp og mentalt aktiv ved at lave sudoku og kryds og tværs. Det ses blandt andet i flere studier. Det er dog ikke en kur imod mental svækkelse med alderen. Men det kan være med til at udskyde den lidt. Så ligesom med kroppens muskler, så hjælper en god træning af hjernen, at den holdes skarpere længere.

OBS: som markatet øverst viser, så er den ovenstående tekst, udarbejdet med økonomisk finansering fra avXperten. Der kan du shoppe et sortiment fra smartwatch.