Er Motion Godt For Koncentrationen?

Din hjerne og krop arbejder langt tættere sammen, og er langt mere forbundet til hinanden, end du må

Uploaded af brainfitness.dk d. 11. March 2021
Billede af: Pixabay

Din hjerne og krop arbejder langt tættere sammen, og er langt mere forbundet til hinanden, end du måske går og tror. Faktisk er hjernen det organ, der bliver suverænt mest påvirket af motion. Hvis du generelt går op i din psyke og kognitive evner, så bør du også gå meget op i, hvor hurtigt du kan løbe fem kilometer. Se herunder, hvorfor.

Er motion godt for koncentrationen? Motion er rigtig godt for din koncentrationsevne. Fysisk aktivitet gør dig mere opmærksom, forbedrer din hukommelse og sætter gang i dine kreative evner. Motion påvirker også din evne til at håndtere stress, læring, koncentration og generelle intelligens. Hvis du gerne vil forblive skarp og kvik på øverste etage, så skal du altså ud og bevæge dig.

Når mennesker dyrker motion og træner, så sker der det i kroppen, at den begynder at frigive endorfiner og dopamin i hjernen. Dette er begge stoffer, der giver dig en klar følelse af både lykke og energi.

Dette kan de fleste, der træner jævnligt, formentlig nikke genkendende til. Der er intet der virker bedre mod dårligt humør og dårlig koncentration end en frisk løbetur i den friske luft. Hvis du oven i købet kan gøre det i en skov, så får du også sænket dit stressniveau markant.