Er Motion Godt For Hjernen?

Motion er godt og sundt, men er motion godt for hjernen? Ja, motion er godt for hjernen. Faktis

Uploaded af brainfitness.dk d. 14. December 2020
Billede af: Pixabay

Motion er godt og sundt, men er motion godt for hjernen? Ja, motion er godt for hjernen. Faktisk er motion en vigtig aktivitet i bestræbelserne på at bevare nervecellerne i din hjerne.

Motion er nemlig med til at tilføje vigtige proteinstoffer med mere til din hjerne, så din hjerne har faktisk brug for, at du også motionerer. Læs mere om, hvorfor motion er godt for hjernen her.

Derfor er motion godt for hjernen

Det er ikke kun din kondition og dine organer, der har godt af, at du motionerer - det har din hjerne også. Motion hjælper både på din hukommelse og indlæring.

Forskningsresultaterne har gentagende gange påvist en positiv effekt af motion på hjernen. Det er først og fremmest stoffet neurotrofinet BDNF, der er godt for hjernen. 

BDNF er et vigtigt proteinstof, der sørger for, at hjernens nerveceller bliver bevaret. Så du holder faktisk din hjerne fund ved selv at være sund og dyrke motion.

Især de to regioner i hjernen der kaldes for hippocampus har vist, at de bliver påvirket positivt af motion. Faktisk skal der ikke mange måneders træning til, for at du kan se markante resultater her.

Motion er her med til at gøre hippocampus større, hvilket forbedre både hukommelsesevnen og evnen til at lære nyt.

Motion får udså udskilt endorfiner - hvilket hjælper hjernen til at udskille stoffer til positiv tænkning og humøret. Så motion er meget godt for din hjerne og din generelle sundhed.

Tak for støtten. Tak til avXperten for deres økonomiske bidrag til sidens tekst. Her kan du eksempelvis købe batterier, og meget meget andet. Herfra siger vi tusind tak.