Er IQ Arveligt?

Flere og flere forhold tyder på, at at IQ er arveligt. Eller, forudsætningerne for en høj IQ er arve

Uploaded af brainfitness.dk d. 07. December 2020
Billede af: Pixabay

Flere og flere forhold tyder på, at at IQ er arveligt. Eller, forudsætningerne for en høj IQ er arveligt, da arvemassen har ansvaret for, hvor mange muligheder hjernen hos den enkelte har at benytte sig af.

Arvemassen alene afgør ikke ens IQ. Den skal nemlig trænes og stimuleres. Men dine forudsætninger for at få en høj IQ er arveligt ud fra den arvemasse, som du har fået fra dine forældre.

Arv og miljø afgør din IQ

Arv og miljø. De fleste har hørt det udtryk i forskellige relationer. Det gør sig også gældende, når man taler om IQ. Arven afgør her dine muligheder for at få en god IQ, mens dit miljø afgør, hvor meget din hjerne bliver stimuleret i forhold til, hvor høj en IQ du ender med at udvikle.

Arvemassen bestemmer alt fra 20-90 procent af IQ'en i forhold til ens alder. Den resterende del afgøres af de stimuli, som du modtager via dit miljø og dine omgivelser.

Miljøet kan dermed spille en stor rolle på den fremtidige IQ i en gruppe. Arves der en dårlig arvemasse over tid, så vil det i miljøer med dårlig eller lav stimuli resultere i, at IQ'en hos den enkelte og de øvrige i gruppen falder over tiden, da arvemassen forringes, samtidig med at stimuli der modtages via miljøet ikke er stimulerende nok til, at IQ'en udvikler sig til sit fulde potentiale.

Vi sender et stort tak til avXperten, der har støttet dette du lige læste. Find et stort udvalg af produkter hos avXperten webshop, eksempelvis boombox eller utallige andre gode varer. Heraf markatet på indhold.