Er Det Sundt At Kede Sig?

De fleste har sikkert fået fortalt af deres forældre, at det er sundt at kede sig engang imellem. So

Uploaded af brainfitness.dk d. 06. November 2020
Billede af: Valeria Ushakova, Pexels

De fleste har sikkert fået fortalt af deres forældre, at det er sundt at kede sig engang imellem. Som regel er det nok blevet fortalt fordi, at forælderen ikke lige lige havde tid eller lyst til at stimulere barnet, men der kan faktisk være noget om snakken.

Især i vores moderne verden, hvor vi stort set aldrig keder os. Selv når vi sidder i venteposition, eksempelvis i tog, bus eller endda på toilettet, så har vi altid vores telefon med, netop for ikke at kede os og altid blive stimuleret af et eller andet. 

Er det sundt at kede sig? Det kan faktisk være ganske sundt for hjernen at kede sig. Når vi keder os, så vil hjernen gå over i det, man kalder for “Default Mode network”, som er et neuralt netværk, hvor vores forpandelap bliver aktiv. I denne tilstand bliver hjernen særdeles aktiv, og i stand til at tænke kreative og abstrakte tanker, fordi den ikke har en konkret opgave eller aktivitet at fokusere på. 

Det kan altså være en ganske god ting at kede sig, hvis man gerne vil tænke lidt mere abstrakt. Dette var blandt andet en populær metode for Albert Einstein, der var af den klare overbevisning, at han var nødt til at kede sig for at tænke de helt store og komplicerede tanker, der skulle til i hans forskning og generelle arbejde.